LOADING

Type to search

Fotografering

10 tips för snyggare gravidfoton

Catrine mar 26

Här är 10 tips på hur du kan få till snygga gravidfoton utan att behöva anstränga den gravida mamman fysiskt.

Att ha en fin bakgrund när man ska ta gravidfoton är en viktig del av fotosessionen men med några enkla poser kan man lägga till mer variation i fotona utan att behöva anstränga den gravida allt för mycket. Så här kommer lite tips på poser inför gravidfotograferingen och andra relaterade tips som jag lyckats samla på mig.

  1. Mamma och magen i centrum

Att få ett bra foto där mamman omfamnar sin mage kan ge fotot en öm och mysig känsla.

Den blivande mamman får gärna ställa sig i 45 graders vinkel mot kameran, så magens former framhävs lite extra.

 

  1. Pappa med mage.

Då mammans mage är huvudpunkten så behöver inte det betyda att man bara behöver fota mamman och gravidmagen. Inkludera gärna pappan i bilden där han t, ex omfamnar magen och pratar till bebisen.

 

  1. Inkludera äldre barn.

När man ska ta gravidfoton så kan man också inkludera syskonen till det ofödda barnet som ger ett naturligt och kärleksfullt fotografi. För att få fotot att se naturligt ut så kan man be föräldrarna att leka med barnen så att dom slappnar av.

 

  1. Garderoben och outfits

Att testa lite olika outfits under gravidfotograferingen kan förhöja upplevelsen för fotosessionen. Det kan också göra att mamman blir lite mer bekväm i att pröva lite olika poser.  Ett enkelt tips på kläder för en gravidfotografering är tightare kläder som framhäver magen.

 

  1. Rekvisita och tillbehör.

Att ha lite rekvisita till fotograferingen kan liva upp gravidfoton. Ibland kan det hända att de blivande föräldrarna själva tar med sig saker som de skaffat inför barnets ankomst. Det är ett riktigt bra tillfälle att fånga parets längtan efter sin barn. Är det t.ex. kläder / skor eller liknande kan man ta bilder med dessa och moderns mage.

Tips på läsning

 

  1. Ben och händer.

Tänka gärna hur ben och händer kan hjälpa till att framhäva gravidmagen.

Det finns lite olika poser man kan använda sig av med händerna. Exempel är att placera båda händer strax under magen. Ett annat är ena handen under och den andra över. Eller en hand lite på sidan ovanför magen och den andra motsatt.

När det kommer till bena, så kan mamman korsa dom, för att lägga till fler linjer mot magen. Ett annat är att mamman böjer på ena knät lite för samma effekt och lite mer former i bilden.

 

  1. Kom ihåg att alla kroppar är olika.

Gravida mammor har alla olika förutsättningar för hur mycket dom kan anstränga sig i dom olika poserna. Därför är det viktigt att ha i åtanke att alla kroppar är olika. Var därför uppmärksam på dina klienter om du ser några tecken på om dom är obekväma i vissa poser och fråga gärna innan fotosessionen om dom olika poserna du har tänkt foto. Tänkt på att bra bilder fångas när modellen är avslappnad framför kameran

 

  1. Olika ställningar.

Till skillnad ifrån en vanlig fotosession där man kanske tar bilder med olika bakgrunder och poser så blir detta lite svårare när man ska göra en gravidfotografering. Satsa istället på att testa olika ställningar med det gravida paret.

Det kan var allt ifrån att föräldrarna tittar på varandra, tittar på magen, hålla händer och kramas osv.

 

  1. Glöm inte att leka och ha kul.

När man tar gravidfoton så vill man gärna framhäva moderns kärlek och längtan till bebisen som ligger i magen men det kan också vara ett alternativ att ta foton där föräldrarna och syskonen njuter och har det kul tillsammans i väntan på bebisen.

 

  1. Bästa tiden för gravidfoto.

”Snyggveckorna” som man brukar kalla det, brukar vara mellan vecka 32 till 35. Väntar man mer än ett barn, så kan det vara bra att ta bilderna lite tidigare än så.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *