LOADING

Type to search

Marknadsföring

5 tips använda Instagram Stories för företag

Catrine jul 16

Behöver du tips på hur man kan använda Instagram Stories för att marknadsföra sitt företag?

I den här artikeln kommer jag att dela med mig utav 5 användbara tips som du som företagare kan använda dig Instagram Stories.

1. Visa vad som händer på företaget

Som företag så är det viktigt att synas utåt så att dina nuvarande och eventuellt nya kunder vet att du finns. Genom att bara uppmärksamma företagets existens kommer du att få nyfikna blickar som kanske börjar att följa dig på Instagram eller till och med besöker ditt företag.

Ett enkelt men effektivt sätt för att få ditt företag att synas är att använda Instagram Stories. Det räcker med att du visar vad som händer på företaget med en bild eller ett videoklipp på ett arbete eller något som händer under dagen.

Det kan till och med vara så basalt som att ni på företaget tar en gemensam bild på när ni är ute och äter lunch.

Tips på läsning: 

2. Presentera dina fantastiska anställda

Ett annat enkelt sätt använda dig utav Instagram Stories för att marknadsföra ditt företag är att presentera dina duktiga anställda du har på företaget.

Det kan vara en presentation om deras arbetsroll på företaget eller om det har tillkommit en ny arbetskollega till företaget som precis fått anställning.

3. Visa upp några av dina nöjda kunder

Låt dina följare ta del av era produkter eller tjänster som era nöjda kunder har fått köpa eller fått utförda. Om man tar en frisör som ett exempel som ett företag som ska göra detta.

Då kan den frisören ta en bild av den nöjda kundens frisyr med exempel en före och efter bild. Då visar du upp din produkt visuellt och dina följare på Instagram kan ta del av dina produkter på ett helt annat sätt som kan leda till flera nya kunder.

Mer tips på läsning

4. Presentera dina produkter eller tjänster

Då Instagram Stories handlar om att ladda upp bilder och videoklipp så är det är perfekt tillfälle att visa upp era tjänster eller produkter.

Att presentera dina produkter eller tjänster via Instagram Stories kan man säga att man tar fönster shopping till en helt ny nivå.

Dina kunder och följare kommer i kontakt med dina produkter eller tjänster och då ökar chanserna att dom tar kontakt med dig via telefon eller att dom kommer till butiken för att se vad ni mer har att erbjuda.

En till sak som kan vara bra att tänka på om du ska presentera dina tjänster eller produkter är att du visar vad dom kan göra med produkten/ tjänsten.

5. Högtider, födelsedagar och annat kul

Dela med dig av företagets firande av högtider, födelsedagar och andra roliga event som ni gör tillsammans på företaget.

Det kan var att en anställd har jobbat på företaget i ett ex antal år och firar det med en present från företaget.

Ni kan också visa upp om ni firar en högtid med alla anställda på företaget med att ni tar en bild eller ett videoklipp där ni till exempel äter en midsommar lunch tillsammans innan ni går på ledighet.

Ännu mer lästips

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *