LOADING

Type to search

Resor

5 tips inför en vattenhinderbana

Catrine jun 15

Här kommer 5 tips inför en vattenhinderbana. Lite bra saker att tänka på innan man ger sig ut på banan. 

Jag, min brorsdotter och några vänner utmanade oss nämligen med en rolig vattenhinderbana, Waterslide Obstacle Rush. Vi skrev om upplevelsen i mitt tidigare inlägg, Waterslide Obstacle Rush – Jag har testat

Längst ner hittar ni även min video från tillfället.

1. Val av kläder

När man ska ta sig an en rolig och lång vattenhinderbana som till exempel Waterslide Obstacle Rush så gäller det att ta med sig rätt typ av kläder.

Kläderna som du ska använda dig utav på en vattenhinderbana ska vara lätta att röra sig i. Tänk också på att inte använda kläder som blir genomskinliga vid kontakt av vatten.

Dina kläder bör heller inte ha några vassa kanter eller nitar på då det kan förstöra eller göra skada på vattenhinderbanans hinder.

2. Drick mycket vatten

Att dricka mycket vatten inför ett lopp eller en varm dag kan vara bra att göra för att inte bli uttorkad. Men om du ska springa igenom en vattenhinderbana kan det verkligen vara bra att dricka lite extra vatten.

Ta med en vattenflaska och drick innan du ger dig på vattenhinderbana. Se till att alltid ha vatten i din vattenflaska och fyll på den så fort den tar slut.

3. Vattentålig solskyddskräm

Se till att alltid skydda din hud från solens varma och skadliga uv strålar. Då det är en vattenhinderbana så kommer du att komma i kontakt med vatten och det finns en chans att du också kommer att svettas.

Du kan skydda din hud från att bränna dig i solen med hjälp av en vattentålig solskyddskräm. Se till att du täcker alla blottade delar av kroppen och snåla inte med solskyddskrämen.

4. Filma med din mobil eller GoPro kamera

Om du ska filma när du och dina vänner tar dig igenom vattenhinderbanan och du ska använda dig utav din mobil eller en GoPro kamera så är det bra om kameran eller mobilen är vattentät.

Om den inte är vattentät så kan det vara bra att du förvara den i en plastficka eller påse så att den inte skadas av vattnet.

5. Bekväma löparskor

Mitt sista tips inför en vattenhinderbana är att du väljer ett par bekväma löparskor. Med ett par bekväma löparskor så slipper du värk i fötterna efter vattenhinderbana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *