LOADING

Type to search

Resor

6 saker att göra i Järbo

Catrine okt 02

Jag och min familj var och firade midsommar i Järbo hembygdsförening som ligger i Gävleborgs län. Det blev en toppen midsommar och därför så kommer några tips här vad mer man kan göra i Järbo. 

1. Järbo hembygdsförening

I Järbos hembygdsförening kan du gå och kolla på äldre byggnader som byggdes under tidigt 1900-tal och som är typiskt för det äldre bondesamhället som vi tidigare i Sverige hade.

På hembygdsföreningens gård så finns det en scen, tröskloge, gårdsmeja, fäjs, fäbodstuga, rie, lada, bastu, trösklada, uthusbodar och masmästargården.

jarbohembygd.se

Tips på läsning

2. Fira midsommar i Järbo

Åk till Järbo Hembygdsförening och fira det traditionella midsommarfirandet på en av sveriges särklass bästa midsommarfirande. Här i Järbo så kan du fira midsommar med massor av rolig dans runt midsommarstången och skönt sommarväder om det tillåter.

Hembygdsföreningen ger dig den där riktiga midsommar känslan i en klassisk svensk bond miljö.

3. Åka skidor i Järbo

För er som älskar skidor och snö så kan jag rekommendera er att besöka Järbo under vinterhalvåret. När vintern har anlänt till Järbo så kan ni åka dit och spendera en helg eller vecka på Järbos skidcenter Kungsberget.

Skidcentret i Järbo är perfekt för dig och dina vänner som vill komma bort och festa och åka skidor eller för dig med barnfamilj.

Kungsberget har sammanlagt 30 skidbackar med olika svårighetsgrader. 

4. Sommarläger och aktiviteter för barnfamiljer

På Björkmurens som ligger i Järbo kan dina barn gå på sommarläger eller om ni själv som barnfamilj vill hitta på någonting annorlunda så har även Björkmuren en hel del olika aktiviteter för både vuxna och barn.

5. Vandra i Järbo

Om du gillar skog och natur så kan en vandring i sköna Järbo vara något för er. I Järbo så kan du vandra på en vandringsled som heter Västerhällarna.

Vandringen tar ca 45 minuter och under vandringen så bjuds du på en naturskön skog och en riktigt fantastisk utsikt över Järbo.

Mer information om vandring i Järbo läs här: jarboportalen.se/fritid

6. Fiske i Järbo

I Järbo så finns det många sjöar och å:ar som du kan fiska på. En del av fiskeplatserna är till och med handikappanpassade så att alla kan fiska. För att fiska så måste du ha fiskekort som du kan köpa på Sandvikens sportfiskeklubb som ligger strax utanför Järbo.

Fiskekortet kostar ca 120 kr och du kan du fiska i alla sjöar i Sandvikens kommun.

Mer information om fiske i Järbo läs här: jarboportalen.se/fritid/fiske  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *