LOADING

Type to search

Marknadsföring

9 tips för fler följare på nytt instagram-konto

Catrine maj 01

Här kommer 9 tips för dig som har ett nytt instagramkonto och vill få fler följare 2019. Enkla tips som ger dig en flygande start.

Jag är själv inget instagram proffs. Genom åren har jag dock startat ett antal konton på instagram, så att börja från noll följare är ingenting som är nytt för mig. Mitt senaste konto på instagram kan ni hitta här. Den här artikeln passar dig som är ny på Instagram och vill växa och få fler följare lite snabbare.

Precis som mitt tidigare inlägg om att starta en ny youtube-kanal, så tänkte jag här ge lite grundläggande tips om hur man snabbt kan få fler följare på Instagram.

1. Gör något kul och annorlunda

För att sticka ut ur mängden så kan man göra något annorlunda som inte redan finns. Men det viktigaste som jag ser det är att man också har roligt samtidigt.

Att ha kul är egentligen det viktigaste så det gäller att du väljer en nisch som du faktiskt kan tänka dig att hålla på med utan att du tröttnar efter en vecka eller två.

Trägen vinner som det brukar heta.

2. Hitta din nisch.

Det första (eller andra punkten i det här fallet) som du bör göra är att rikta i dig på en specifik nisch. Med en nischad kanal eller konto för dina sociala medier blir det enklare för dina följare att förstå vad din kanal handlar om. Det blir även enklare för dig att komma på content / innehåll idéer.

En nisch kan vara allt ifrån att du har en kanal om exempelvis foto som jag har eller något annat som matlagning eller musik.

Det kan ta tid att hitta den där nischen som du vill förhålla dig till men det är värt det. Pröva dig fram.

Tips på läsning

3. Publicera konsekvent

Genom att kontinuerligt publicera inlägg så håller du dina följare motiverade att fortsätta följa dig på Instagram.

När du får ett flow som passar dig så kommer det att gå smidigt att regelbundet publicera inlägg.

4. Använd hashtags för att fler ska upptäcka dig

Med en hashtags så ökar du dina chanser för att komma i kontakt med nya följare som är intresserade utav samma ämne som du väljer i din hashtag

När du ska använda dig utav hashtags så kan du antingen använda en ords hashtags eller två ords hashtags.

Men om du istället väljer att använda en två ords hashtag så är chanserna ännu större att du når ut till ännu mer följare då det blir två nämnare i hashtagen.

Läs mer om hashtags i min guide, Den stora hashtag guiden för instagram.

5. Geotagga dina foton på instagram

När du ska publicera dina foton på Instagram har du möjlighet att geotagga dina bilder. Att geotagga en bild innebär att det läggs till en liten text om var du befinner dig.

För att geotagga så trycker du på namnge plats och så väljer du den platsen du befinner dig på i listan med dom närmaste platserna i närheten av dig.

6. Skriv roliga och intressanta bildtexter

En annan bra sak att tänka på när man ska publicera ett inlägg på Instagram är att man tar sig tid till att skriva en intressent och kanske till och med rolig text till den bild du har valt att posta.

7. Emojis i din bildtext

Idag så är den populära emojin ett snabbt och bra sätt att beskriva något utan att behöva använda ord.

Istället för att försöka formulera och få fram ett budskap i bildtexten så kan man använda emojis istället. Det gör så att du får plats med med information i bildtexten utan att behöva skriva en lång bildtext som kan göra att dina följare tappar intresset

8. Gör dina följare mer engagerade

Genom att engagera dina följare gör du inte bara så att dina följare kommer att bibehålla intresset för ditt konto och dina inlägg. Det kan var ett enkelt och samtidigt ett roligt sätt att motivera och få ditt instagram konto att växa.

För att engagera dina följare kan du anordna små tävlingar om bästa fotot som exempel. Du kan också göra förfrågningar om dom vill att du ska berätta mer om något speciellt eller om dom vill se något på din kanal som skulle gynna dina följare.

9. Agera som du vill bli bemött

Nyckeln till framgång är kommunikation. Så därför så behöver man gå den extra milen genom att kommentera andras bilder och svara på kommentarer på dina egna inlägg.

Då Instagram är ett stort socialt forum och därför är det viktigt att du agerar som du vill bli bemött.

Mer tips på läsning

Instagram notiser – Så funkar dom och hur du stänger av dom

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *