LOADING

Type to search

Fotografering

Bildsökning med Google Lens

Catrine aug 20

Upptäck världen på ett nytt sätt genom bildsök med Google Lens. Har du velat översätta en text på ett annat språk eller veta mer om växter?  

Nu kan du göra det och mycket mer med Google Lens som ger dig allt det där.

Vad är Google Lens?

Google Lens är en app som är framtagen av Google som ger dig information om saker i din omgivning som till exempel restauranger, maträtter, produkter som kläder och elektronik och vart du kan köpa dom.

Appen ger dig också möjlighet att läsa recensioner på till exempel maträtter och olika recept och Google Lens kan även hjälpa dig att översätta texter på flera olika språk.

Här kan du ladda ner Google Lens

Google Lens – Andriod

Google Lens för Android

Google Lens – iPhone  

Google Lens för iPhone

Översätt texter till svenska.

Om du behöver kunna översätta texter eller skyltar när du är utomlands så kan Google Lens vara till hjälp.

I Google Lens appen så finns det nu en funktion som tillåter dig att översätta texter från i princip alla språk som finns till svenska eller något annat språk som du föredrar.

Så här gör du:

 1. Öppna appen Google Lens i din mobil.
 2. Tryck på symbolen längst till vänster om förstoringsglaset.
 3. Rikta kameran mot objektet.
 4. Tryck för att ta foto.

Skanna texter med Google Lens

Skanna texter och spara tid med Google Lens. Med Google Lens så kan du skanna in texter i din mobil. Att skanna in texter gör så att du sparar mycket tid då du inte behöver skriva av en text själv.

Ett bra tillfälle då du kan skanna en text med Google Lens är om du till exempel vill ta del av ett bra recept eller en text som du har upptäckt.

Så här gör du:

 1. Öppna upp appen Google Lens i din mobil.
 2. Tryck på text symbolen till vänster om förstoringsglaset.
 3. Rikta kameran mot objektet.
 4. Tryck för att ta foto.

Shopping med Google Lens

Med Google Lens Shopping funktionen så kan du bli inspirerad eller hitta vart du kan köpa olika produkter genom att använda Google Lens. Vi säger att du är över hos en kompis och äter mat eller kollar på en film tillsammans.

Plötsligt ser du en snygg inredningsdetalj som du tycker väldigt mycket om. Istället för att fråga din kompis vart hen har köpt den så kan du ta fram Google Lens och få flera förslag på återförsäljare och information om produkten.

Så här gör du: 

 1. Öppna upp appen Google Lens i din mobil.
 2. Tryck på symbolen till höger om förstoringsglaset.
 3. Rikta kameran mot objektet.
 4. Tryck för att ta foto.

Få tips och ta del av recensioner av maträtter på menyn.

Ska du gå till en restaurang och äta men kan inte riktigt bestämma vad du ska beställa? Om du skulle ha svårt att bestämma dig så kan du använda Google Lens för att bli inspirerad eller få veta mer om maträtten.

För att få information om dom olika maträtterna kan du använda Google Lens. Ta ett foto i menyn, om det finns bilder, med Google Lens appen och få information, recensioner och bilder på maträtterna i menyn.

Så här gör du:

 1. Öppna upp Google Lens appen i din mobil.
 2. Tryck på knappen längst till höger.
 3. Rikta kameran mot objektet.
 4. Tryck för att ta foto.

Utforska och lär dig mer om populära landmärken och byggnader.

Med Google Lens så får du också tillgång till kunskapsbank där du kan ta reda på och läsa om betyg, historisk fakta, drifttider och mycket mer.

Den här funktionen är perfekta att använda sig utav om du är på besök i en stad som du inte har besökt förut och vill veta mer om dom olika byggnaderna och landmärkena som finns.

Så här gör du: 

 1. Öppna upp appen Google Lens i din mobil.
 2. Rikta kameran mot objektet.
 3. Tryck för att ta foto.

Lär dig mer och identifiera växter och djur med Google Lens.

Har du ett flertal okända växter i din trädgård som du vill ta reda på eller såg du ett djur ute i skogen som du vill veta mer om? Med Google Lens kan du nu ta reda på allt det och identifiera djur och växter.

En annan bra sak som du kan göra med Google Lens är att du kan lämna svampboken hemma och istället använda Google Lens när du plockar svamp.

Så här gör du:

 1. Öppna upp upp appen Google Lens.
 2. Rikta kameran mot objektet.
 3. Tryck för att ta foto.

Sammanfattning

Min sammanfattning av Google Lens är att det är en enkel app att använda och ta fram information snabbt och informationen stämmer oftast.

Google Lens har nyligen kommit ut på marknaden och är därför inte helt färdigutvecklad men har kommit en bra bit på sin resa. Så man får ha lite överseende med dess funktioner.

En annan bra grej med Google Lens är att den är helt kostnadsfri att ladda ner och använda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *