LOADING

Type to search

Marknadsföring

Börja Vlogga för Youtube 2019

Catrine maj 25

När man ska börja vlogga på till exempel Youtube så är det ett antal olika saker som kan vara bra att tänka på. Så här kommer 5 enkla tips för att börja vlogga.

Här kan ni hitta mina vloggar och här kan ni läsa om hur man startar en Youtubekanal

Vad är en vlogg

En vlogg är en ny variant av en blogg och den största och enda skillnaden är att man filmar sig själv istället för att publicera en text. Med en vlogg till skillnad från en blogg så blir det en starkare kontakt visuellt där dina tittare får lära känna dig via video istället för text.

Jag kommer nu att dela med mig lite av några enkla men bra tips som man kan vara användbara om du vill börja vlogga på till exempel Youtube.

1. Utrustning för att komma igång med ditt vloggande

utrsutning för att vlogga för nybörjare 690

En mobilkamera kan vara bästa utrustningen för att börja vlogga.


För många kan det vara viktigt att man har den “bästa utrustningen” när man ska filma eller lägga ut dina filmer på t,ex Youtube. Men enligt mig så måste man inte ha den bästa utrustningen i början av din vlogg karriär.

Visst kan det vara bra att ha lite bättre film utrustning om man har planer på att få sin youtubekanal eller vlogg att växa. Men till en början så har det ingen betydelse vilken utrustning du använder dig utav.

Mitt första tips till dig som ska börja vlogga är att filma dina videos med din mobil. Då har du inte lagt ut några pengar i onödan ifall att du tröttnar på att vlogga.

2. Var dig själv och ha roligt

vlogga tips 2 - var dig själv

Var dig själv när du vloggar. Det lyser igenom.


Ett av dom viktigaste tipsen och mitt andra tips som jag kan ge dig är att vara dig själv och att ha roligt. Men framförallt att vara dig själv. En youtuber/ vloggare som gör till sig alldeles för mycket kan upplevas negativ och falsk för vissa personer.

Därför är det viktigt att du vågar vara dig själv och hittar en balans mellan att vara dig själv men ändå att gå ur din “comfort zone”.

Det jag menar med att gå ur din “comfort zone” är att du vågar att göra dig lite till och testa nya saker för att skapa en mer underhållande vlogg för dina tittare.

Att ha roligt är ju såklart också jätteviktigt. Ett sätt som jag tror är det enklaste för att ha roligt när du gör din vlogg är att vlogga om saker du brinner för.

3. Vlogga om det du brinner för

Gör det du brinner för

Vlogga om ämnen du brinner för.

Fördelarna med att du vloggar om det du brinner för är att du har oftast mycket kunskap om ämnet och det blir mycket roligare för dig att fortsätta att Vlogga.

Det kommer också bli roligt för dom som tittar på dina vlogg videos för att dom kan känna ett engagemang hos dig som vloggare och ta del av dina erfarenheter och kunskap.

4. Hitta inspiration till din Vlogg

Ett tips för inspiration till vlogg

Det finns många ställen man kan hitta inspiration. Ett tips är vad som trendar på Youtube.

Att hitta inspiration till din vloggar kan man gör på lite olika sätt. Man kan antingen läsa bloggar och andra nyhetskällor på internet. Men ett annat bra sätt är att kolla på vad andra vloggare har gjort. Att se vad andra vloggar om och vad som trendar just nu kan ge dig många bra ideer och inspiration till din vlogg.

Här har jag sammanställt en lista på 15 idéer om vad du kan vlogga om på youtube

5.  Marknadsför dina videoklipp på sociala medier

Marknadsför din vlogg i sociala medier

Glöm inte att marknadsförina din Vlogg i andra typer av sociala medier.


Själva vloggandet är den roliga delen av hela arbetet med att vlogga. Men man får inte glömma bort att om du vill att dina vlogg videos ska sprida sig och ses av andra så är det viktigt att du marknadsför din vlogg.

Detta kan vara lite krångligt och det krävs mycket arbete, men ett bra sätt att marknadsföra din vlogg är via sociala medier.

Fördelen med att använda sig utav sociala medier är att du når ut till många människor och du får en självspridning av dom som redan följer dig.

TLDR: Sammanfattning av mina tips för att börja Vlogga på Youtube 2019

  • Börja ditt vloggande med att filma med din mobil. Då lägger du inte ut några pengar i onödan om du känner att det här var inget för mig.
  • Det andra och det viktigaste tipset enligt mig är faktiskt att du Vloggar för att det ska vara kul och att ha roligt när du gör det.
  • Vlogga om det som du tycker är allra roligast så kommer du att tycka att det kommer vara kul att fortsätta Vlogga och dina tiitare kommer också tycka att det är kul att fortsätta kolla.
  • Hitta inspiration till dina Vloggar gör du enklast att kolla på andra vloggare och ha koll på dom senaste trenderna.
  • Få spridning på din Vlogg med hjälp av sociala medier. Med dom sociala medierna så når du ut till fler personer och dom som redan följer din Vlogg kommer att tipsa och sprida dina videos till andra.

Tips på läsning

15 idéer att vlogga om på youtube

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *