LOADING

Type to search

Resor

Bowling med småbarn – En rolig aktivitet för hela familjen.

Catrine apr 11

Jag och min familj var och besökte Katrineholms bowlinghall, och det var superkul. En helt perfekt aktivitet med familjen och speciellt när man har småbarn. Många tror att det är svårt eller omöjligt att bowla med småbarn och för att vara ärlig så trodde jag det med innan jag testade.

Om ni vill se hur vi spenderade vår dag med bowling kolla in min video – Bowling med småbarn.

Jag kommer nu att dela med mig av några tips som vi använde oss av när vi var och bowla med familjen.

Bowling med staket.

När man som liten ska bowla så har man varken balansen eller så bra sikte och styrka när man ska rulla iväg bowlingklotet. Då kan det vara bra att använda sig utav ett så kallat staket.

Staketet gör så att bowlingklotet inte glider av banan och bowlingklotet kan då komma ända fram till käglorna och det blir mycket roligare för barnen.

På bowlinghallen i Katrineholm sköter staketet sig själv med automatik. Varje gång det är barnens tur att bowla så åker staketet upp automatiskt. När det är en vuxens tur så åker staketet ner igen. Super smidigt.

Ta hjälp av en “drake”.

En så kallad “drake” är en slags rutschkana som barn kan ta hjälp av istället för att göra som vi vuxna och rulla iväg bowlingklotet för hand.

Detta gör det mycket enklare för barnen att bowla och bowlingklotet får mer fart och kommer mer rakt på käglorna. På så vis kan både barn och vuxna få höga och roliga poäng.

Discobowling.

Gör bowling besöket extra spännande och roligt med lite discobowling. Det som skiljer discobowling från vanlig bowling är att på discobowling så har bowlinghallen discobelysning på och ljuv musik ökar stämningen i lokalen. Här bowlar man till tonerna av bra och uppiggande discomusik. Ett väldigt roligt och underhållande sätt att bowla på.

Välja rätt bowlingklot.

Några andra saker att tänka på när man bowlar är att välja klot som barnen orkar att hålla i. När vi bowlar så finns det rosa bowlingklot som väger 5 kilo och som är lagom tyngd för mina barn. Den minsta i familjen är bara 1,5 år så honom får vi hjälpa lite så att han inte tappar klotet på fötterna men annars fungerar 5 kg fint för såväl 2,5 som 4 åring.

Bowlingskor för barn.

När man bowlar bör man ha bowlingskor. Det krävs för att man ska få ett bra grepp på golvet när man kastar sitt klot. Skorna har speciella sulor för detta.

På de flesta bowlinghallar finns bowlingskor ända ner till storlek 22 vilket passar utmärkt för de minsta barnen. Nu har ju vår minsta ganska stora fötter och redan storlek 25 i skor så han klarar sig fint.

Har du själva bowlat med barn? Har du några tips? Kommentera gärna.

Tips på läsning

Montera Studsmatta – Så snabbt gick det för oss

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *