LOADING

Type to search

Resor

Danska Fall i Halmstad [Video]

Catrine aug 13

Lite fakta om Danska Fall

Naturreservatet Danska Fall eller som man också kan kalla det Danska Fallen är ett vattenfallssystem och ett naturreservat med imponerande storlek på cirka 70 hektar.  Mer info om Danska Fall finns här.

Historien bakom hur Naturreservatet fick namnet Danska Fall ska enligt en sägen komma ifrån när dom svenska karolinerna som var kungen Karl XI:s arme jagade dom danska soldaterna upp genom idag naturreservatet Danska Fall.

Dom svenska soldaterna kom ikapp dom danska och när dom danska soldaterna försökte ta sig över en bro så tog dom svenska soldaterna sönder bron och dom danska soldaterna fall mot sin död. Därav av namnet.

    • Adress: 310 38 Simlångsdalen
    • Öppettider: Öppet 24 timmar om dygnet

Tips på läsning

Beskrvning från Danska fall Videon

I den här videon så får ni följa med när vi besöker Danska Fall som är ett naturreservat med flera vackra vattenfall.

När vi kom fram efter en promenad genom naturreservatet så möttes vi av det här ganska stora och vackra vattenfallet.

Fika och “hundbad”

Vi stannade till och fikade.Herkules fick för sig att bada så han var inte så jättefin efter badet.

Efter fikat så fortsatte vi att gå igenom det vackra naturreservatet. Här får ni se lite bilder som jag tog medans vi var i Danske Fall.

Det finns två vägar som man kan gå för att komma till Danska Fallen. En liten och en större väg. När vi gick hit så tog vi den stora vägen men nu så gick jag och Sofie den lilla vägen tillbaks och då fick vi se lite mer.

Prästafallet

Vi stannade till vid ett ställe som heter Prästafallet. Tänk vad dom andra som inte gick med oss missa. Efter att vi hade stannat vid Prästafallet så fortsatte vi kom till ett ställe som heter Jöransfors.

Nu när jag och Sofie hade gått den lilla vägen tillbaka istället för den stora så var vi äntligen återförenad med våra familjer.

Jag tyckte att det här var ett roligt resmål att besöka.

Tack för att ni har tittat och hoppas att ni har gillat den här videon. Om ni gillade den här videon så får ni mer en gärna tumma upp den här videon och prenumerera på min kanal för fler videos. Hejdå!

Mer Tips på läsning

Video från Hyde Park och Natural History Museum, London

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *