LOADING

Type to search

Marknadsföring

Det här betyder Instagram ikonerna / symboler och det här används dom till

Catrine maj 13

Här är en snabb guide med bilder vad de olika Instagram ikonerna / symbolerna betyder 2019 på den populära bildappen. Den här guiden är gjort med en Android telefon och kan skilja sig från iPhone.

När du har läst färdigt den här guiden kan ni gärna kolla in den här guiden om hur man får fler följare på instagram, 9 enkla tips.  

Gillar ni den här guiden om Instagram ikoner och vill veta mer om mig får ni gärna följa mig på min Instagram här och kanske lämna en kommentar utifall ni uppskatta den här artikeln.

1. Hem-ikonen

Hem ikon Instagram

I Instagram appen finns det ett flertal olika sätt att navigera sig med. Den första ikonen som jag ska lära er om är hem-ikonen. Hem-ikonen hittar ni i det vänstra hörnet längst ner i appens navigeringsfält.

Ikonen är avbildad som ett hus och är det enklaste sättet att ta sig till Instagrams huvudflöde.

Medans du kan kolla på ditt Instagram-flöde så kan du också ha koll på dom olika stories som visas högst upp i Instagram appen. Algoritmen bestämmer vilka stories som visas.

2. Sök-ikonen

sök ikon Instagram

Dom flesta vet redan vad man gör med sök-ikonen men om du är en företagare och har ett Instagram-konto för ditt företag kan det vara bra att veta hur man kan söka på Instagram.

Sök-ikonen i Instagram ser ut som ett förstoringsglas och det hittar ni i navigeringsfältet höger om hem-ikonen.

När du trycker på sök-ikonen så kommer du till en ny sida i appen där du kan söka på personer. taggar, platser och nyckelord. Med sök-funktionen i Instagram kan du få relevanta och andra populära taggar, platser och personer på din sökning.

Detta kan hjälpa dig när du ska utforska andra relevanta personer, taggar och nyckelord som kan hjälpa dig i t,ex när du ska hashtagga dina inlägg eller utöka ditt följarantal.

3. Lägg till en bild- ikonen

lägg till bild ikon Instagram

När man ska lägga till en bild eller video i Instagram appen så gör man det genom att trycka på lägg till en bild-ikonen. Den ser ut som en fyrkant med rundade hörn som har ett plustecken i mitten.

Du kan välja att antingen skapa en film eller ta en bild direkt i Instagram appen men du kan också lägga till en bild eller film som du har lagrad i telefonen.

4. Hjärt-ikonen

hjärt ikon Instagram

För att se vem som gillar, kommenterar och vilka som följer dig trycker du på den hjärtformade ikonen. När du trycker där så kommer du till en plats i appen där du kan se vilka och hur många som antingen har gillat ett inlägg som du har lagt ut på Instagram.

Här kan du också se om du har fått några nya följarförfrågningar som måste godkännas om du vill att dom ska följa dig på Instagram.

5  Profil-ikonen

  profil ikon Instagram

Om du vill besöka din egen profil på Instagram så gör du det enklast genom att trycka på den streckgubbe liknande symbolen i navigeringsfältet som du hittar längst ner i appen.

Här kan du se ditt flöde och dina tidigare bilder och inlägg. I Profilen kan du även redigera din profilbild och din profilbeskrivning och andra inställningar.

6 Din instagram historia

historia ikon Instagram

För att lägga upp din Instagram-historia så trycker du på kamera-ikonen längst upp till vänster i Instagram appen.

Då kan du välja att ta ett foto eller att skapa en film med en händelse som du vill visa dina följare.

Händelsen ligger uppe i 24 timmar och försvinner sedan efter det.

7 Direkt meddelande

  direkt meddelande dm ikon Instagram

Med Instagrams direkt meddelande kan du kommunicera med dina vänner och dina följare i form av direkt meddelande även känt som DM. Ikonen för direkt meddelande ser ut som ett klassiskt pappers flygplan som du hittar i det högra hörnet längst upp i Instagram appen.

Instagram direkt meddelande är även ett bra sätt att starta och bibehålla affärsrelationer mellan olika företag om du har ett Instagram business-konto.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *