LOADING

Type to search

Fotografering

DJI Osmo Pocket Recension 2019

Catrine maj 13

I min video Teknik onsdag som jag laddade upp den 8 maj på min youtube-kanal Catrines Foto.  Så pratade jag om min nya DJI Osmo Pocket som jag tänkte förklarar lite mer om här.

DJI Osmo Pocket kommer ifrån tillverkaren DJI som är ett kinesiskt företag som producerar professionella filminspelnings kameror och tillbehör som till exempel min DJI Osmo Pocket.

När man köper en Osmo Pocket från DJI så medföljer ett smidigt skydd i form av ett fodral som får plats i fickan. Med Osmo Pocket kan man smidigt koppla ihop den med telefonen. För att koppla ihop så sätter man på den micro anslutning som medföljer i förpackningen. Det finns en för iPhone och en som passar Android.

Jag upptäckte dock ett mindre problem med Osmo Pocket och det var att när man använder den med mobilen inkopplad så blev den väldigt osmidig att filma med så ja kom på ett sätt som löste mitt problem på det.

Lösningen var att jag köpte en hållare som heter PGYTECH. Med den här hållaren kunde jag sätta fast min mobil och min Osmo Pocket samtidigt som dom är ihopkopplade.

Filmkvaliteten på Osmo Pocket tycker jag är väldigt bra då man kan filma i 4k. OCh ljudet är helt okej tycker jag men det kan vara bra att komplettera med en extern mick som jag har gjort.

Vad kan man göra med Osmo Pocket?

Med Osmo Pocket så kan man göra stabila filmer som inte är skakiga tack vare Osmo Pockets gimbal. Man kan bland annat även göra time lapses och fota i panorama.

Något som jag tyckte var bra att man kan göra med Osmo Pocket är att när man har den kopplad med mobilen. Så kan man göra “stories”.  Det kan bli kolla inledningar eller kolla filmsnuttar som man kan använda sig när man till exempel ska göra en youtubevideo.

Min slutsat av DJI Osmo Pocket.

Den slutsast som jag har om DJI Osmo Pocket är att den är skön och extremt liten och är mindre än min mobil och det gör att jag alltid kan ta med mig den vart jag än ska.

Det som jag också tycker är bra med Osmo Pocket är att man kan filma med mobilen inkopplad men också utan mobilen. Men fördelarna med att använda Osmo Pocket med mobilen är att man kan använda fler funktioner under filmningen.

Om ni frågar mig om det är värt att köpa Osmo Pocket så är det upp till er själva men för mig som använder den väldigt mycket så är det värt.

Den kostar lite drygt 3000 kr och det tycker jag är en väldigt bra investering.

Tips på läsning

DJI Osmo Mobile 2 – Videorecension

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *