LOADING

Type to search

Fotografering

Fotografiska: Pågående och kommande utställningar våren 2019

Catrine mar 26

Fotografiska är idag en av världens största samlingsplatser för modern fotografi och presenterar fyra st unika utställningar och ett 20-tal mindre fotoutställningar årligen. Utöver Fotografiskas fantastiska utställningar så finns det en bok och souvenirshop, fotogalleri, café och restaurang där maten är signerad av stjärnkocken Paul Svensson där det gröna och säsongsbetonade är framdukat.

Se höstens kommande utställningar 2019 här

Öppettiderna för utställningarna:

In Character | 09:00 – 01:00

The Last Testament | 09:00 – 01:00

Wonderland | 09:00 – 01:00

Pågående utställningar 2018 – 2019.

In Character – utställare: Anja Niemi.

8 februari 2019 – 7 april 2019

Fotoutställningen In Character av Anja Niemi visar upp vackra och fängslande bilder som är utformade historier om hennes fiktiva karaktärer. Bilder speglar och ger en reflektion av de frågor som ställs av dom olika karaktärerna. Frågorna som bilderna speglar är vilka vi själva är och vilka vi egentligen skulle vilja vara.

Besök utställningens sida på Fotografiska här

The Last Testament – utställare: Jonas Bendiksen.

24 december 2018 – 17 februari 2019

Den norska fotografen Jonas Bendiksen`s utställning The Last Testament är en fotoutställning där Jonas Bendiksen har följ sju män som alla upplever sig vara den återvändande ”Messias”.

Under dom tre åren som han har följt och fotograferat dessa män så har han fått uppleva flera starka upplevelser med dessa sju egenutnämnda ”Messias”.

Besök utställningens sida på Fotografiska här

Wonderland – utställare: Kirsty Mitchell.

7 december 2018 – 3 mars 2019

Kirsty Mitchell`s sagolika fotoutställning med sina magiska kreationer och skogsscenerier berör och fascinerar verkligen. Projektet Wonderland startade på sommaren år 2009 efter den tragiska döden som inträffade med hennes mamma så blev konsten ett sätt att fly smärtan och finna ro i sin sagovärld av vackra och magiska bilder.

Besök utställningens sida på Fotografiska här

STHLM Forever – utställare: Fotografiska.

30 november 2018 – 17 februari 2019

Utställningen av Fotografiska är en efterfrågad samlingsutställning med starka motiv som både är intressanta för dom boende i Stockholm och turisterna. Samlingsutställningen är en sammanställning av fotografier som har hittats i Stockholms arkiv. En av dom äldsta bilderna som ställs ut i fotoutställningen är tagen någon gång mellan åren 1907 – 1908 av självaste August Strindberg.

Kommande utställningar 2019.

All Over – utställare: Jesper Waldersten.

8 mars 2019 – 9 juni 2019

Fotografen Jesper Waldersten bjuder nu in till en fotoutställning i svartvitt där han har försökt att fånga upp hur det egentligen kan innebära att vara en människa.

Jesper Waldersten är idag en av Sveriges mest älskade och egensinniga bildkonstnär och fotograf. Med sin nu största fotoutställning All Over med hela 250 fotografiska och rörliga verk så bjuder han in till en stark, igenkännande och närhet till sin kreativitet.

Besök utställningens sida på Fotografiska här

Truth is Dead – utställare: Alison Jackson.

22 februari 2019 – 19 maj 2019

I Fotoutställningen Truth is Dead så går varken politiker, kändisar eller kungligheter säkra då Alison Jacksons humoristiska fotografiska verk. Alison Jacksons är en konstnär som inte lämnar något åt slumpen utan arbetar snarare som en detektiv eller forskare.

I fotoutställningen så har hon valt fram flera humoristiska och spännande bilder som skär igenom det mediala bruset och får betraktaren att stanna upp och häpna.

Besök utställningens sida på Fotografiska här

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *