LOADING

Type to search

Fotografering

Green Screen film på Youtube – Så gjorde jag

Catrine maj 11

I den här videon ska jag ge mig på green screen film på youtube Det är min systerdotter Stella som ska hålla en presentation i skolan och jag passar på att lära mig lite nytt

Jag har testat green screen fotografering tidigare, men att göra film är något nytt. Alltid roligt att prova på nya saker tycker jag. Det är utvecklande för min fotografering. Plus att det öppnar upp lite nya dörrar att redigera mina filmer på youtube.

Sätta upp Green Screen duk och ställning

I videon får ni följa med när jag sätter upp min green screen tillsammans med själva green screen ställningen. Det var lite meckigt med belysningen och var man skulle ställa upp scenen. Men det gick helt okej ändå.

Själva duken för green screen var något veckigt. Optimalt vore det om den varit helt platt.

0.29 in i videon här uppe så börjar time lapsen där jag ställer upp min green screen.

Redigera Green Screen appar och program

När jag redigerade min green screen film så använde jag mig av Adobe Rush och Adobe After effects. Det var inte särskilt lätt i början att redigera, men med hjälp av lite instruktioner blev det helt klart lättare.

Säkert så finns det mycket mer effektivare sätt att redigera green screen filmer på. Men eftersom jag är nybörjare så var jag ändå glad att jag hittade mitt eget sätt.

0.35 in i videon börjar jag att prata om hur jag gick tillväga för att redigera min första green screen film.

Tips och instruktioner  på andra ställen

Det finns många ställen att hitta tips för att göra green screen filmer.

Priser för Green Screen

Det är relativt billigt att köpa en green screen ställning. Man kan komma undan med under tusenlappen. Men så klart finns det priser för green screen som kostar flera tusenlappar. Det hela beror på kvalitén och storleksordningen.

Resultatet

Jag tyckte det var riktigt roligt att redigera och fixa med green screen. Även om det tog lite längre tid än jag tänkt mig (gör det inte alltid det?).  Vad tyckte om filmen? Har ni några erfarenheter av att redigera och filma med green screen? Lämna gärna en kommentar.

Ni får gärna prenumera och följa mig på Youtube här.

Tips på läsning

10 tips för snyggare gravidfoton

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *