LOADING

Type to search

Resor

Besöker Grinda Gårdsglass [Video]

Catrine aug 13

 

Grinda Gårdsglass ligger på Grinda säteri och ägs och brukas av bröderna Claes och Magnus Lundblad strax utanför Malmköping. Gården har tillhört bröderna sedan 1991 men köptes först av deras farfar Elis Lundblad redan 1938.

På Gården finns det mjölkkor som först användes för att förse trakten med mjölk men som sedan gick till för att göra glass på  Grinda Gårdsglass.  

Vad är Grinda Gårdsglass

Grinda Gårdsglass är ett glasscafè som ligger strax utanför Malmköping i Södermanland. På Grinda Gårdsglass så tillverkar dom närproducerad gräddglass och andra sorters glass som varierar efter säsong.

Öppettider på Grinda Gårdsglass Cafè.

Glasscafèt på Grinda Gårdsglass har öppet alla dagar i veckan i Juni mellan klockan 11-16. I Juli så har dom öppet alla dagar i veckan mellan klockan 10-17.

Grinda Gårdsglass Café kommer också att ha öppet i augusti men öppettiderna är inte ännu bestämt. För att få veta mer om Grinda Gårdsglass öppettider så besök http://www.grindagardsglass.se/oppettider/

Hur tillverkar dom glassen?

Glassen som Grinda Gårdsglass tillverkar är närproducerade och är gjord på den färsk mjölk som kommer ifrån en granngård som heter St.Dahl i Dunker som ligger cirka 8 kilometer i från Grinda. 

Till Glassen så smaksätter dom endast med naturliga råvaror som bär eller frukt som är odlat i närområdet. Mycket av deras bär och frukt kommer ifrån deras egna trädgård.  

Vart kan man köpa Grinda Gårdsglass?

Då Grinda Gårdsglass har blivit ett populärt sörmländskt varumärke för närproducerad glass så går det nu också att köpa deras glass på vissa utvalda affärer.

Här nedan hittar ni vart ni kan köpa Grinda Gårdsglass.

 • Grinda Glasscafe – Grinda säteri, utanför Malmköping
 • Hemköp Malmahallen – Malmköping
 • Ica Kvantum – Flen
 • Ica Maxi – Katrineholm
 • Eskilstuna Ölkultur – Eskilstuna
 • Kafè Grassagården – Strängnäs
 • Hotell Malmköping – Malmköping
 • Plevnagården – Malmköping
 • Magdakullan Näshulta
 • Spårvägsmuseet – Malmköping
 • Stavtorps Gårdsbutik – Malmköping

Fin uteservering och bra för barnfamiljer.

På Grinda Glasscafè så kan du verkligen njuta av den sörmländska landsbygden när du är på genomresa och gör ett stopp på Grinda Gårdsglass Glasscafè.

Här finns det en liten lekplats för era barn där dom kan leka medans ni njuter av eran glass. På uteserveringen kan ni sitta på deras utemöbler med ett svalkande parasol bredvid eller så kan ni ju alltid gå in och äta en glass i vår inneservering.  

Var ligger Grinda Gårdsglass?

Ni hittar Grinda Gårdsglass strax utanför Malmköping på vägen mot Flen och Katrineholm om ni kommer från Malmköpings hållet.

Kommer ni från Katrineholm eller Flens hållet så ligger det på höger sida av vägen cirka 900 meter innan Malmköping.

Besrivning från Videon

I dagens vlogg så får ni följa med mig och min familj när vi besöker Grinda Gårds-glass utanför Malmköping, Södermanland. Perfekt plats att besöka med familjen.

Grinda Gårds-glass är en vacker och naturskön gård som ligger några hundra meter utanför Malmköping där dom producerar och serverar närproducerad glass i en lantlig miljö.

Snabba fakta
Adress:
Grinda säteri 642 96 Malmköping.
Öppettider : Juni kl. 11-16 & Juli kl.10-17.
Telefonnummer: 070-20 19 187

Dags för glass!

Vi går in och Oliver hittar ett mysigt litet hörn utomhus där vi slog oss ner. Det fanns en hel del smaker att välja på. Min man Lars valde en kaffe glass med kokos och barnen valde choklad glass och jag tog lite olika sorbet smaker.

Glassen var jättegod och barnen tyckte verkligen om den. Glassen skiljer sig mycket från den som man köper i affären och den är krämig och god.

Lekstugan

Efter glassen så lekte barnen i en liten mysig lekstuga som fanns på uteserveringen.

Det är verkligen super mysigt här på Grinda Gårds-glass då det är en mysig miljö med ängar och djur plus att det är perfekt med den lilla lekstugan så att vi vuxna också kan ta det lugnt.

Om jag skulle ge Grinda Gårds-glass ett betyg så får den 8 av 10 som är ett väldigt högt betyg. Den har allt som en barnfamilj kan tänka sig. God glass, familjevänligt, vacker miljö och en lekstuga där barnen kan roa sig.

Åker och besöker Anette och Aaro

Efter glassen på Grinda Gård-glass så åkte vi och besökte min mamma Anette och Aaro. Där fick barnen leka lite till och fick också åka åkgräsklippare med Aaro som dom tyckte var spännande och roligt.

Tack för att ni har tittat och hoppas att ni tyckte om den här videon. Gilla gärna och tryck på prenumerera för fler videos.

Tips på läsning

Stort GB Glass Nyheter 2019 test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *