LOADING

Type to search

Marknadsföring

Hur gör man för att starta en podcast?

Catrine sep 17

Går du i tankar på att skapa din alldeles egna podcast men vet inte hur det ska gå till och vart du ska börja? Då ska jag hjälpa dig steg för steg att skapa en egen podcast.

1. Utrustning för inspelning

Det första som du behöver att göra är att spela in och det kan du göra med din mobil om du inte vill lägga ner pengar på inspelningsutrustning.

Till en börja så kan det vara bra att bara spela in med din mobil då du inte behöver betala för en ny mic i onödan om du inte ska fortsätta med din podcast.

2. Redigera din podcast i ett redigeringsprogram

För dig som aldrig har använt ett redigeringsprogram så kanske du inte vet vad för program man kan använda. Det smidigaste sättet att redigera ett ljudklipp är med en dator. Om du ska redigera på en MAC så är Garageband ett enkel och bra program att använda.

Om du istället ska redigera på en PC så är redigeringsprogrammet Audacity ett gratis och enkelt redigeringsprogram.

3. Välj och ladda upp din podcast på en plattform

För att dina lyssnare ska kunna lyssna på din podcast och alla avsnitt som du gör så måste du ha en plattform där du kan ladda upp på.

Plattformen har en funktion och det är att hantera och leverera uppspelningar av dina podcast avsnitt. Utan en plattform för din podcast så kommer inte människor att hitta din podcast.

Här är några exempel på plattformar.

Sammanfattning

För att sammanfatta det hela så att vi inte missar något viktigt så kommer jag att lite kort gå igenom det som man ska göra för att skapa en egen podcast.

Det första som du ska göra är alltså att spela in med din mobil så att du inte spenderar pengar i onödan. Testa om du tycker det är kul först.  Den andra saken som du ska göra är att redigera dina inspelningar i ett redigeringsprogram och den sista saken var att hitta en plattform där du kan ladda upp din podcast.

Tips på läsning

Podcast – Vad är det och hur funkar det?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *