LOADING

Type to search

Uncategorized

Hur man gör slime – 5 sätt- Glitter, utan lim, fluffigt & ätbart

Catrine aug 14

Här hittar du 5 populära videos från youtube om hur man gör slime. Allt från ätbart slime till hur man gör slime utan lim.

Vad för ingredienser behöver man för att göra slime. Vilket lim ska man använda? Några av dessa frågor hittar ni i filmerna nedan.

Hur man gör slime utan lim

Youtube kanalen The Swedish Family är en Youtubekanal där man får följa mamma Joanna, pappa Axel och deras två barn Alma och Harry när dom upptäcker och gör saker tillsammans.

I det här klippet så ska dom visa hur dom gör slime utan att använda lim.

Så här gör du: 

Mät upp 3 dl vatten och häll det i en kastrull. Sen tar du 1 dl potatismjöl som du häller i vattnet. När potatismjölet ligger i vattnet så blandar du i ½ matsked olja och tillsätter sedan karamellfärg i den färg som du önskar att slime ska ha.

Efter att alla ingredienser är blandade så värmer du blandningen på spisen samtidigt som du rör om hela tiden med en visp. När blandningen har tjocknat så tar du den från plattan och låter slimet svalna.

När slimet har svalnat så tar du 1 matsked varmt vatten och 1 matsked av glycerol och blandar det tillsammans och häller sedan det över slimet och blandar ihop det.

Glycerolet gör så att slimet blir mer fast. Om ni skulle vilja ha glitter så kan du hälla på lite medans du vispar ihop slimet med glycerolet.

Hur man gör slime på två ingredienser

Youtubekanalen Moa Murderess är en kanal på Youtube Moa Murderess testar olika saker, Vloggar och utför olika utmaningar.

 I det här klippet så kommer Moa att visa hur man gör slime men det som skiljer den här slime videon från dom andra är att hon kommer att göra sitt slime på endast två ingredienser som dessutom är ätbara.

Så här gör du:

För att göra slimet så behöver du en powerade och en påse psylliumhusk som finns att köpa på dom flesta matbutikerna.

Börja med att hälla i 2,25 dl powerade i en skål och blanda sedan ner 1 tesked psylliumhusk. blanda så att psylliumhusk blandas ordentligt så att den blir upplöst i poweraden.

Ta sedan skålen och sätt in i micron på 800 watt på fem minuter. Om du inte är nöjd med konsistensen så är det bara att fortsätta värma den.

Efter att den är färdig så är den jättevarm så låt den svalna innan du börjar att använda slimet.

Hur man gör fluffigt slime

Melissajulia frohlich är en Youtubekanal som Melissa 11 år har. På hennes kanal så hittar ni skojiga tester och utmaningar samt Vloggar och andra roliga saker.

I det här klippet så visar Melissa hur man gör fluffigt slime.

Så här gör du:

För att göra fluffigt slime så behöver du lim, raklödder, karamellfärg och linsvätska.

Börja med att hälla lite lim i en skål. Ungefär 2 matskedar lim och 1 och ½ dl raklödder. Blanda sedan ihop limmet och raklöddret så att det blandas ordentligt.

Ha sedan i karamellfärgen och blanda ihop det med raklöddret och limmet. När du har blandat i karamellfärgen så tar du linsvätskan och droppar i några droppar i taget och blanda samtidigt.

Fortsätt att blanda och droppa i linsvätska till du blir nöjd med konsistensen.

Hur man gör slime som går att äta

Lekolär-tuben är en Youtube Kanal för barn och barnfamiljer där ni kan få följa med när familjen där Melody, mamma Sofie och pappa Nathaniel testar olika saker och leker.

I det här klippet så kommer Melody och pappa Nathaniel att göra ätbart slime med marshmallows.

Så här gör du: 

Ta två stycken nävar med marshmallows och lägg i en skål och kör den 2 minuter i mikron på hög värme och rör om efter varje 30 sekunder med en sked. 

Efter att marshmallowsen har smällt så häll i lite maizena och rör om tills det har blandats. När du har blandat allt så tillsätt några ml olivolja eller vatten och karamellfärg och annats ätbart som strössel. 

Jobba in allt i slimet med händerna och knåda tills allt är blandat och har fått en bra konsistens. Om slimet är för kladdigt kan du tillsätta mer maizena.  

Hur man gör glitter slime

Youtubern Therese Lindgren har en Youtubekanal med massor av Vloggar, utmaningar, snack, livestreams och tester som ni kan kolla på.

I det här klippet så visar hon hur man kan göra glitter slime.

Så här gör du:

För att göra hennes glittriga slime så behöver du ansiktsmask, raklödder, linsvätska och glitter.

Börja med att hälla i ansiktsmasken i en skål och tillsätt lite raklödder ungefär ½ dl. Droppa sedan i linsvätskan och börja arbeta slimet med händerna. 

När det har börjat att få den slemmiga konsistensen som ett slime ska ha så kan du ha glitter av valfri färg och knåda in det i slimet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *