LOADING

Type to search

Marknadsföring

Instagram notiser – Så funkar dom och hur du stänger av dom

Catrine jul 07

Vill du stänga av dina instagram notiser? Här kommer en enkelt guide med bilder om hur du stänger av notiser för instagram på din mobil.

Vad är en instagram notis?

En notis är en avisering som ploppar upp i t,ex din telefon eller dator när något eller något du följer har publicerats. Det kan vara ett inlägg eller ett direktmeddelande som någon har skickat till dig.

Fördelar med Instagram notiser

Det finns många fördelar med att använda sig utav Instagram notiser. Till exempel så missar du aldrig ett viktigt inlägg på Instagram. En annan fördel med att ha notiser aktiverat på ditt Instagram konto är att du får reda på om det är någon som har lagt upp en film via Live eller  IGTV (Instagram TV).

  • Få notiser från Instagram Direkt Meddelande
  • Få notiser om publicerade inlägg
  • Få notiser om följarförfrågningar
  • Få notiser om kommentarer

Nackdelar med Instagram notiser

Då det alltid finns två sidor av myntet som man brukar säga så finns det såklart några nackdelar med att Instagram notiser som allt annat.

En notis är ju skapad för att få din uppmärksamhet och det kanske inte alltid är optimalt.

  • Det kan skapa stress
  • Det kan få dig ofokuserad på det du måste fokusera på för stunden
  • Det kan störa andra

Så stänger du av och på Instagram notiser

För att antingen avaktivera eller stänga av din Instagram notiser helt så trycker du på profil-knappen i Instagram och sen trycker du på rullgardinsmenyn högst upp till höger.

Sen väljer du inställningar och trycker på aviseringar. Då kan du antingen välja att “pausa alla” notiser. Eller att själv gå in och ställa in vilka sort notiser du vill ha aktiverade och inte aktiverade.

1 Gå till din Instagram profil

2 Klicka på rullgardinsmenyn

3 Välj inställningar

 

4 Klicka på aviseringar

5 Välj “pausa alla” eller avaktivera notiser i kategorierna under push-meddelanden

Tips för dina Instagram notiser

Några tips för dig som vill ta en paus från Instagram en stund när du är på jobbet eller under ett möte så kan du välja att pausa alla inne på aviseringar i inställningar. Då kan du välja att pausa dina notiser i femton minuter eller upp till åtta timmar.

Om du skulle vilja få bort alla notiser från Instagram så kan du gå in på din telefons inställningar och och välja att stänga av aviseringar från Instagram.

Tips på läsning

Hur man tillfälligt inaktiverar Instagram

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *