LOADING

Type to search

Marknadsföring

Instagram Statistik

Catrine mar 26

Ligg ett steg före dina följare och publicera dina inlägg och händelser med hjälp av Instagram Statistik.

Vad är Instagram Statistik?

Instagram Statistik är en del av Instagram där du kan granska och analysera data (information) om din Instagram profil och hur du kan integrera med dina följare och boosta upp ditt Instagram konto och resultera i mer följare på en större räckvidd. Att analysera statistik på Instagram kan ge dig mycket i marknadsföring utan att det kostar dig något.

För att kunna använda sig utav Instagram Statistik måste man ha ett företagskonto på Instagram. Detta gör du när du skapar en ny profil i Instagram.

En stor fördel med att marknadsföra via sociala medier som Instagram eller t.ex Facebook är att det inte kostar ingenting och du får tillgång till en statistik som vägleder dig till framgång.

Varför ska jag analysera min statistik på Instagram?

Det kan vara bra att analysera statistiken på Instagram för att inte gå miste om viktig information om dina följare och hur dom tar del av dina inlägg och vad som är mest uppskattat. En annan fördel med att analysera statistiken i Instagram är att man kan ta reda på geografiska data om vart i världen som dina målgrupper befinner sig och på vilka tider som dina följare är mest aktiva.

På så sätt kan du uppskatta på vilka tider som det är mest lönsamt att publicera nya inlägg och vilka #-taggar du bör använda för att nå ut till dina målgrupper.

Om man istället inte väljer att analysera statistiken så kan det bli svårare att nå ut till rätt målgrupp och man minskar chanserna för att fånga upp nya följare.

Tips på läsning

Så här gör du för att se din statistik på Instagram.

Statistik.

För att komma åt din statistik på Instagram så klickar du på rullgardinsmenyn som du hittar längst upp I det högra hörnet på ditt Instagram konto. När du sedan har tryckt på den så väljer du fliken Statistik som tar dig till Instagram Statistik. Inne på Instagram Statistik så finner du 3 olika flikar aktivitet, innehåll och målgrupp.

Aktivitet.

Inne på “Aktivitet” så hittar du statistik på interaktioner, profilbesök, upptäck, räckvidd och exponeringar. Alla dom här delarna visar dig en statistik om din Instagram profil.

Innehåll.

I avsnittet Innehåll så får du en överblick på hur dina inlägg, händelser och kampanjer går, Här kan du även skapa nya händelser, kampanjer och inlägg.

Målgrupper.

I fliken målgrupp så får du se statistik över topplatser, följare, åldersintervall och kön. Detta kan vara intressant att veta för den som vill anpassa sina inlägg, händelser och kampanjer efter sin inriktade målgrupp.

Mer tips på läsning

9 tips för fler följare på nytt instagram-konto

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *