LOADING

Type to search

Marknadsföring

Instagram Stories – Vad är det och så funkar det

Catrine jun 21

En Instagram Story är videos eller bilder som du delar med dig under dagen och som visas i 24 timmar. Efter att det har gått 24 timmar efter att du har lagt till en händelse i din Instagram Story så försvinner händelsen.

När du har laddat upp en ny bild eller ett videoklipp så kan dina vänner och följare ta del av det du har delat med dig och kolla på den flera gånger tills att dom 24 timmarna har passerat.

I dina bilder och videoklipp som du lägger upp i din Instagram Story så kan du även välja att redigera med symboler, text och även plats och klockslag med mera.

Tips på läsning

Så använder du Instagram Stories

  • Så ser du Instagram Stories

När du lägger upp en bild eller ett videoklipp till din Instagram Stories så visas den på din profil som du hittar högst upp i Instagram flödet. Runt din profilbild så kommer det att finnas en färgrik ring runt din profilbild som sedan försvinner när du har kollat på din Instagram story händelse.

Om du vill kolla på händelsen igen så trycker du bara på den profilbilden för den Instagram Stories som du vill se. 

  • Så postar du Instagram Stories

För att lägga till en ny bild eller ett nytt videoklipp till dina Instagram Stories så trycker du på kameraknappen som du hittar längst upp till vänster. Sen trycker du på den runda knappen för att ta ett foto eller spela in ett videoklipp.

Om du ska ta ett foto så trycker du en gång på den runda knappen och om du vill spela in ett videoklipp så håller du in den runda knappen för att spela in.

Efter att du har tagit en bild eller spelat in ett videoklipp så kan du redigera eller lägga till text eller symboler till det du vill lägga upp till din Instagram Stories.

Föredrar du att spara den bild eller det videoklipp som du har spelat i så kan du också spara det till din telefon. Men om du vill lägga upp det i din Instagram Stories så trycker du på din cirkelformade profilbild längst ner till vänster på din skärm.

  • Så svarar du på Instagram Stories

När du har har lagt till en ny händelse till din Instagram Stories så kan andra som kollar på den svara dig med antingen en text eller en bild.

För att svara på en händelse med ett meddelande eller bild så trycker du på kamerasymbolen som visas längst ner till vänster i händelsen eller skriva ett meddelande i textrutan bredvid kamerasymbolen.

När du är klar med ditt meddelande eller bild/videoklipp så skickas det till dm (Direkt Meddelande) Instagram tillsammans med en miniatyr av den händelse du svarat på.

Vem kan använda Instagram Stories

Alla kan använda sig utav Instagram Stories och det gäller båda unga som äldre.

För att kunna använda Instagram Stories behöver du ha ett Instagram-konto. Vem som helst kan skaffa ett Instagram- konto. Det enda som du behöver göra är att skapa ett Instagram-konto med din personliga e-postadress och välja ett profilnamn.

Att använda Instagram Stories är inte svårt och när du väl har testat att använda Instagram Stories så kommer det att bli enklare för varje gång.

Mer tips på läsning

Den stora hashtag guiden för Instagram

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *