LOADING

Type to search

Resor

Kolmården – 5 tips med dig med små barn

Catrine jul 06

Har du tänkt besöka Kolmården med små barn? I sådana fall kommer här 5 tips för dig som ska besöka Kolmården med små barn.

Själv har jag tre stycken småttingar. Vi har besökt Kolmården varje år sen de kom till världen. Så lite erfarenhet har man lyckats ackumelera genom åren.

1. En restaurang för småbarn

Inne på Kolmårdens djurpark så finns det flera bra restauranger som serverar god och ekologisk mat så att ni familjer ska orka med en hel dag på Kolmårdens djurpark utan hungriga magar och sura miner.

På Restaurang Safari kan ni koppla av och njuta av maten som är anpassade både för barn och vuxna.

En annan populär restaurang som ni hittar i Bamses Värld är Farmors Kök. Här kan ni handla Farmors köttbullar och Farmors ekologiska pannkakor som barnen oftast inte säger nej till.  

2. Här kan du byta blöjor

I Kolmårdens Djurpark så finns det ett flertal toaletter som är utrustade med skötbord där du i lugn och ro kan byta blöja på ditt barn.

Det finns i alla områden förutom vid Kolosseum så om ni ska till Kolosseum så se till att ha bytt blöja innan ni beger er dit.

3. Karuseller som dina små barn kan åka

På Bamses Värld så kan era lite större barn men framförallt era småbarn åka ett flertal olika och roliga karuseller som till exempel Dunderhonungsburkarna och Bamses Flygande Matta.

Tänk bara på att det kan både vara olämpligt och läskigt för småbarnen att åka själva så se alltid till att en vuxen kan åka med på karusellen.

Läs även: 

4. Safari en stor succè för alla åldrar

En rolig och väldigt underhållande sak som passar alla åldra är att åka med Kolmårdens Safari. Det är en linbana som man åker över hela parken och får en möjlighet att se alla djuren från ovan.

Det är säkert och barnen och ni föräldrar får upptäcka alla djuren från luften utan att behöva anstränga er med att släppa på barnvagnar och hålla kolla på barnen.

5. Planera ditt besök

När du besöker Kolmården med dina mindre barn så kan det vara bra att planera ert besök då parken är riktigt stor och det kan vara svårt att hinna med allt på en dag.

Till exempel så kan man dela upp besöket i flera etapper där ni en dag kollar på alla djur och på dag två besöker ni Bamses Värld.

Då hinner barnen uppleva mer saker samtidigt som dom inte blir övertrötta eller missar något. Ett tips är att ta in på Kolmårdens hotell eller camping där ni kan övernatta och göra det till en liten minisemester.

Tips på läsning

En fotodag på Tropicarium, Kolmården

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *