LOADING

Type to search

Uncategorized

Lite tips innan du startar en podcast

Catrine okt 03

Här är några saker som kan vara bra att tänka på om du ska skapa en egen podcast eller om du bara vill ha lite tips.

Så här gör du för att starta en podcast

 

 

Tips på läsning

Planera din podcast

Innan du börjar att skapa din podcast så finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan.

Det första som kan vara bra att göra innan du börjar med att skapa din podcast så behöver du veta vad du vill podda om.

Välj ett ämne för din podcast.

Att hålla sig till ett visst ämne när du har en podcast gör det inte bara enklare för dig att hålla koll på vad du ska podda om utan gör det också enklare för dina lyssnare.

En podcast som inte har en inriktad nisch kommer kanske inte att få lika många lyssnare då folk söker efter specifika ämnen att lyssna på.

Vi säger att du ska skapa en podcast om löpning. Då kan dom som är intresserade om löpning lättare hitta din podcast och relatera till det du säger istället för att ha en podcast som handlar om allt.

Ni kan läsa mer om nisch här.

Gör din podcast intressant för dina lyssnare och ge dom en anledning att lyssna.

Att ha en framgångsrik och intressant och rolig podcast med många prenumeranter och återkommande lyssnare är kanske alla dröm som har en podcast. Men hur gör man då för att göra sin podcast underhållande och fängslande?

Ett sätt för att göra så att dina lyssnare väljer att prenumerera och vilja att lyssna mer på din podcast är att ge dom en anledning till att återvända till podcasten.

Genom att t, ex göra spännande intervjuer med intressanta personer eller att ge en sneak peak på nästa avsnitt kan göra så att dina lyssnare återvänder för mer.

För mer tips på hur du kan göra din podcast mer intressant klicka här.

Kom på ett namn till din podcast

Att ha ett namn på sin podcast är för många kanske en självklarhet men namnet är inget oviktigt som man bara ska slänga ihop.

Det har större betydelse än du tror. Det finns tre namn typer som du kan använda dig utav.

Det “coola” namnet

Det så kallade “coola” namnet är ett namn på din podcast som låter coolt och fastnar väldigt lätt hos den som lyssnar. Vi säger att du har en podcast som heter “Från noll till hundra”.

Det är ett coolt namn men den säger dock inte så mycket om podden. Då många söker på ämnen för att hitta poddar så blir det svårare med ett sådant namn.

Det sökvänliga namnet

Att välja ett namn som många kanske tycker är det tråkiga alternativet men det smarta alternativet är att välja ett sökvänligt namn.

Ett sökvänligt namn betyder att namnet stämmer överens med sökningarna som du tror att dina lyssnare kommer att söka på för att hitta din podcast.

Istället för att ha det “coola” namnet “Från noll till hundra” så kan man använda “Löpning för alla” som exempel. Det namnet kommer att generera fler lyssnar då det är enklare att hitta.

Ditt egna namn

Om du har en podcast så kanske du skulle vilja använda ditt egna namn för det är ju ändå ganska coolt. Men dessvärre så är det ingen bra ide om du inte redan är känd och har marknadsfört ditt namn.

Detta alternativ brukar oftast bara användas av kända personer.

Källa: www.thepodcasthost.com

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *