LOADING

Type to search

Resor

Om Sea Life London – Aquarium.

Catrine mar 27

Sea Life London Aquarium ligger på bottenvåningen i County Hall på South Bank of Themsen i centrala London, nära London Eye. Det öppnade i mars 1997 som London Aquarium och har cirka en miljon besökare årligen.

På Sealife London Aquarium så finns det ett hundratals olika havsvattendjur. Allt i från hajar till krokodiler till små vackra korallfiskar.

Sea Life London – Priser och öppettider.

Akvariet Sea Life Aquarium i London har öppet alla dagar i veckan. Öppettiderna för vardagarna måndag till fredag är mellan 10:00 – 18:00.

Öppettiderna för lördag är mellan 09:30 – 19:00 och öppettiderna för söndag är mellan 10:00 – 18:00.

Sista insläppet för Sea Life Aquarium är en timme innan stängningsdags!

För att boka biljetter så kan ni besöka Sea Life Aquariums hemsida eller så kan ni köpa er entrèbiljetter på plats.

Akvariet hittar ni på County Hall på South Bank of Themsen i centrala London.

Lite om Sea Life Aquarium historia.

Akvariet öppnade som sagt 1997, men år 2005 hade akvariet premiär för sina robotfiskar som skapades av datavetenskapsavdelningen som ligger vid Universitet av Essex.

Robotfiskarna vara utformade för att vara autonoma som alltså betyder att dom är självstyrande och oberoende av att någon/något styr deras rörelse och beteende.

År 2008 så köptes akvariet upp av Merlin Entertainment och anläggningen stängdes för en renovering för makalösa 5 miljoner pund. Renoveringen tog cirka ett år och färdigställdes år 2009.

Med den nya renoveringen av akvariet så tillkom den närgångna upplevelsen “The Shark Walk”. Den nya attraktionen The Shark Walk var en del av den nya “Stilla havet tanken”.

The Shark Walk blev en populär del av akvariet då man kan komma mycket närmare de olika havsvatten djuren som hajarna och dom andra vattendjuren som finns i Stilla havet.

2011 i maj så öppnade Sea Life Aquarium ännu en spännande utställning med pingviner. I den nya pingvinutställningen så får man möjlighet att skåda 10 gentoo pingviner.

År 2015 så flyttades akvariet till sin nuvarande plats County Hall på South Bank of Themsen i centrala London. En av anledningarna till att man valde att flytta akvariet var för att Shrek’s Adventure i London hade tillkommit och därför så beslöt man att flytta akvariet på grund av inte störa dom fantastiska vattendjuren.

Utbildning och bevarande av hav och vattendjur.

Inne i akvariet så finns det två utbildningsrum där barn och vuxna får lära sig mer om dom olika vattendjuren så som hajar, krokodiler, maneter, valar, delfiner med mera som stöds och finansieras med hjälp av donationer och alla djurparker runt om i England.

Uppskattningsvis så blir cirka 40 000 skolbarn varje år informerade och upplärda om hur man hanterar och bevara haven och dess inneboende.

Dom får också lära sig hur man kan motverka förstörelse och lära sig mer om varför t,ex hajar är viktiga för livet i haven.

När dessa utbildningsrum inte är öppna för allmänheten eller används av skolor för utbildning för barn så används dom för t,ex uppfödningsprogrammet för t, ex den kubanska krokodilen, sjöhästen, maneter och den lilla fiskarten ameca splendens.

Huvudsyftet med dessa utbildningsrum är att sprida kunskap och att rädda våra hav samt att ge förståelse och förtroende för alla våra hajar runt om i världen som lever i det vilda.

Summering.

För att summera hela den här artikeln så kan jag säga att det är ett riktigt spännande och roligt ställe att besöka.

Här kan du ta med hela familjen eller kanske bara ta med dig dina kompisar och få se och lära dig mer om alla däggdjur och fiskar som lever i våra hav runt om i världen.

För dig med mindre barn med åldrarna från 1 år till 15 år kan jag verkligen rekommendera en hel dag på Sea Life Aquarium.

En sak att tänka på är att inte planera in för mycket på samma dag då ni ska besöka akvariet då det ser mindre ut än vad det egentligen är och det tar x antal timmar att uppleva allt som finns att kolla på i akvariet.

Tips på läsning

Video från Hyde Park och Natural History Museum, London

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *