LOADING

Type to search

Vlogg

Rallylydnad Nybörjarklass – Min första tävling

Catrine maj 30

Jag och min duktiga hund Herkules var iväg på vår första tävling i rallylydnad nu den 4 maj . I det här inlägget kommer jag att berätta lite hur det gick för oss och vad vi tyckte om tävlingen.

Vi åkte hela familjen dagen innan tävling på fredagen till Ågesta som ligger strax utanför Stockholm. Jag och Herkules var taggade inför tävlingen och nu var det dags för incheckning och sen banvandring.

En banvandring brukar oftast vara ca tio minuter lång och gås igenom tillsammans med domaren. Efter banvandringen så kan man själv gå igenom banan för att planera och bygga upp en strategi för att ta sig igenom banan felfritt.

I min youtubevideo som ni hittar längst upp i den här artikeln så kommer jag att förklara mer om vår första rallylydnadstävling. Kommer dock att förklara mer än visa på film då jag glömde mitt stativ hemma.

Dags för tävling i Rallylydnad Nybörjarklass

På vår första rallylydnadstävling så gick det sådär då det var ovant och Herkules reagerade på varenda hund som skällde inne på området.

Sen när jag och Herkules hade kört klar vår bana inför domarna så hade jag dock inte så höga förhoppningar på att vi skulle vinna eller ens komma vidare. Men några som tittade  på när jag och Herkules tävlade sa att det såg riktigt bra ut och att vi endast gjorde ett endaste fel. Så fick jag upp förhoppningarna.

Det var tre olika tävlingar med tre st olika tävlingsbanor som vi skulle genomföra och sammanlagt var det 50 hundar som skulle tävla.

Medans vi väntar på resultatet

I väntan på att resultaten skulle sättas upp så gick jag runt på området och filmade lite så att ni som kollar på min youtube video får se hur tävlingsområdet såg ut och samtidigt som Herkules fick sig en liten promenad.

Det var nog skönt för Herkules att ta en liten promenad för att komma bort lite från alla människor och alla dom andra hundarna så att han skulle få slappna av lite.

Då när vi var ute på promenad så gick det flera tankar i huvudet men en tanke som jag tänkte var att om vi inte går vidare så gör det ingenting. För då hade vi ju en ny chans nästa tävling som var helgen därefter.

Vårt resultat

Äntligen så var resultaten färdiga och tävling nr 1 var äntligen över. Så Som jag hade väntat på det. Vårt resultat var jag riktigt nöjd med. Vi fick endast ett fel precis som dom som hade kollat på oss sagt. Och vi fick sammanlagt 90 poäng av hundra poäng.

Med det resultatet så hamnade vi på en välförtjänt 6:e plats och som pris fick vi en påse med saker till Herkules som var från Arken Zoo.

Då jag var sjukt nervös innan tävlingen började och har till och med drömt mardrömmar inför den här tävlingen så var det jätteskönt att det gick så bra.  Det var så himla roligt och alla som jag träffade där var så trevliga och snälla.

Det här vann vi

I påsen från Arken Zoo som vi vann på tävlingen så fanns det många bra priser som Herkules tyckte om. det vi vann var en röd boll som Herkules kan leka med och tre stycken hundben. Vi vann också en påse med hundmat av märket Robur med kycklingsmak.

  • En röd boll
  • En påse hundmat från Robur med kycklingsmak
  • Tre hundben

I min youtube video så kommer jag att göra en presentation av vår vinst så kolla på min video för att få se mer utav vinsterna.

Sammanfattning av min första rallylydnadstävling

Jag tyckte att det var jätteroligt och kommer definitivt att åka på flera rallylydnadstävlingar med Herkules. Om ni vill se mer av mig och Herkules på fler rallylydnadstävlingar så läs Rallylydnadstävling nr 2 och nr 3 här eller spana in min youtube video här.

Tips på läsning

Enkla tips vid hundfotografering.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *