LOADING

Type to search

Fotografering

Rode videomikrofon till DJI Osmo Pocket – Teknik onsdag

Catrine okt 02

Välkommen till Teknik onsdag. Varje onsdag så kommer jag göra en vlogg som handlar om olika teknik saker som jag använder mig utav. I den här veckans teknik onsdag så kommer jag att prata om videomikrofonen Rode som passar till DJI Osmo Pocket.

Tips på läsning

Vad är Rode videomikrofon?

Rode videomikrofon är en mikrofon som man kan koppla till videokameran DJI Osmo Pocket eller även kallad DJI Osmo Mobile 2. Videomikrofonen fångar upp ljudet samtidigt som du spelar in.

När den fångar upp ljudet så har den en brusminskande effekt som tar bort allt brusljud som uppstår i bakgrunden när du filmar.

Med en videomikrofon får du även en bättre kvalité på ljudet som du spelar in och får det att låta mindre “burkigt”. Med “burkigt” så menar jag det ljus som kan uppstå när man pratar i en burk.

Rode videomikrofon kan du köpa hos flera återförsäljare som till exempel Scandinavian photo, Dustin home eller hos NetOnNet.

Unboxing av Rode videomikrofon till DJI Osmo Pocket

Jag öppnar kartongen av Rode videomikrofon och tar ut hela mikrofonen. Den är komplett och färdig monterad från alla lösa delar. Det enda som man behöver fixa själv är att sätta dit ett 9 volts batteri, ett sånt som är fyrkantig med två poler på ena sidan.

Videomikrofon från till DJI Osmo Pocket får lätt plats i min hand och går enkelt att montera på min DJI Osmo Pocket.

Tips när videomikrofonen sticker ut i bild när du filmar

I min förra vlogg så nämner jag att när man kopplar på Rode videomikrofon på DJI Osmo Pocket, så sticker den ut i bild när man filmar. För att lösa detta problem så har jag ett tips på hur man kan göra som funkar för mig.

Det jag gör är att jag hänger den i den röda delen av videomikrofonen. Det funkar tack vare att den inte behöver sitta i dragskon för att fungera. 

Enkelt men väldigt smidigt!

Dags för test!

I min video så kommer jag att testa ljudet  inomhus men också utomhus för att visa er skillnaden på ljudet med och utan videomikrofonen Rode.

Jag utför testet på torget i Katrineholm och läser upp två av era frågor som ni som tittar har ställt mig. Sen testar jag att svara på frågorna med videomikrofonen. Jag tycker att ljudet blir mycket bättre med videomikrofonen då den tar bort allt brus i bakgrunden och gör ljudet mycket klarare.

Vad tycker ni? Kolla gärna på videon och kommentera gärna det här inlägget om vad ni tyckte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *