LOADING

Type to search

Marknadsföring

Så enkelt gör du ett inlägg på Instagram

Catrine jun 29

För dig som är ny med Instagram så kan det vara svårt att ha koll på alla funktioner och hur man till exempel lägger upp ett inlägg på Instagram.

Därför så kommer vi förklara så gott som vi kan för att visa dig hur man lägger upp ett inlägg på Instagram.

Det första steget till att göra ett inlägg på Instagram 

Om du ska göra ett inlägg på instagram så måste du först veta vad du vill lägga ut på ditt Instagram-konto. Ett första bra steg för det är att till exempel ta ett foto kanske det du har gjort som ätit lunch. Eller att ta en bild på dig själv eller en sak som du ska göra.

När du har tagit fotot och bestämt dig för vad du ska lägga ut på Instagram så går du in i Instagram appen och trycker på Lägg till en bild-ikonen.

Så lägger du till en bild eller film på Instagram 

För att lägga till en bild eller film på instagram så gör du det via lägg till en bild-ikonen i din Instagram app. Läs mer här om hur man lägger till en bild på Instagram.

Sen markerar du bilden eller filmen som du vill publicera på Instagram. När du har valt det foto som du vill posta så kommer du till Instagrams filter.

Filter på Instagram

Ett filter på Instagram fungerar som så att du kan göra om bilden med förinställda inställningar som finns i dom olika filterna.

Detta är inget du måste välja för att kunna lägga till ditt inlägg på Instagram men om du vill göra om fotot så är filterna bra att använda.

Tips på läsning

 

Bildbeskrivning

Innan du postar ditt inlägg med den bild du har valt så behöver du lägga till en bildbeskrivning. Det är inget måste men för den som kollar på inlägget ska kunna förstå vad du menar med inlägget så rekommenderar jag dig att göra en bildbeskrivning.

När du ska göra en bildbeskrivning så skriver du ner tankar och vad som händer i bilden eller kanske vad du ska göra. En bildbeskrivning behöver inte vara någon lång “uppsats” som ska skrivas.

Det räcker med några meningar faktiskt. Sen när du har gjort din bildbeskrivning så är det dags för lite hashtags.

Hashtags på Instagram

Den klassiska hashtaggen är en viktig del av ditt Instagram inlägg om du vill att fler än bara dom som följer dig ska kunna ta del av ditt inlägg.

Med hashtaggen kan du också värva nya följare till ditt konto och det kan vara en fördel om du har ett business-konto på instagram för ditt företag eller om du vill att ditt Instagram-konto ska växa.

Sammanfattning

Våran sammanfattning av den här artikeln är att vem som helst kan fota och lägga ut vackra och inspirerande bilder på instagram. Med den här enkla beskrivande artikeln är det bara för dig “love bomba” dina följare med bilder och inlägg.

Mer tips på läsning

5 tips använda Instagram Stories för företag

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *