LOADING

Type to search

Fotografering

Svenska Youtube-kanaler om Fotografering

Catrine maj 02

Här har jag samlat samlat Youtube-kanaler inom foto. Lite blandning av svenska fotografer och företag på Youtube som kan vara av intresse för dig som gillar just foto.  Jag har listat kanalerna efter antalet prenumeranter. För att vara någorlunda aktuella 2019 så är det kanaler som har släppt en video i alla fall de senaste 12 månaderna.

Har jag missat något fotoinriktat Youtube-kanal? Eller har du själv en? Kommentera gärna eller mejla mig, så lägger jag gärna till dig i listan.

Ifall du är sugen på komma igång med  Youtube, får ni gärna kolla in min artikel,om att starta en youtube-kanal, här.  Min kanal Catrinesofoto hittar ni här.

Nevnarien

Fotografen och Youtubern Elin Kero är en av dom större youtube-kanalerna i Sverige när det kommer till ämnet foto. Hon har över 8600 prenumeranter som följer hennes videos med en blandning av vardag, jobb och fritid. 

Gå till Nevnarien Youtube kanal här. 

Moderskeppet

Moderskeppet, med över 2900 prenumeranter är en utav dom större youtube-kanaler för bland annat fotografering men även om video och design.  Här finns massor med tips och tricks inom fotografering och redigering . Moderskeppet har även en hemsida där dom erbjuder online kurser för bland annat fotografering, bildbehandling, videoproduktion med mera.

Besök Moderskeppets Youtube kanal här. 

Golden Hour

Nu var det några månader sen den senaste videon dök upp. Men Golden Hours är en kanal med tyngdpunkt på inspiration och riktigt snygga videos. Bakom kanalen ligger bland annat Nevnarien, Elin Kero, som vi hittade lite längre upp här i listan och Emelie Ohlsson. 

Besök Golden Hours Youtube kanal här. 

ScandinavianPhoto

Företaget Scandinavian Photo är inte bara en återförsäljare av olika produkter för fotografer. På deras Youtube-kanal delar dom även med sig utav intressanta intervjuer av olika kända svenska fotografer. 

Besök Scandinavian Photo’s Youtube kanal här. 

Niklas Virsen

Naturfotografen och filmaren Niklas Virsen. Har en spännande youtube-kanal där han fotograferar både djur och växtlighet ute i naturen.  Här delar han med sig exempelvis av tips på hur man ska förbereda sig när man ska ut och fota i naturen och hur man bäst fotograferar djur i rörelse.  

Besök Niklas Virsen’s Youtube kanal här. 

Maria Ekblad

Fotografen Maria Ekblad har fokus på gravid- och nyföddfotografering. På hennes kanal så delar hon med sig av olika fototips, fotosessioner och massor av vloggar som handlar om så klart fotografering och om hennes liv och resa som fotograf.

Besök Maria Ekblad’s Youtube kanal här. 

Jens C Hilner

På youtube-kanalen Jens C Hilner så finns det mycket inspiration och tips att hämta för den som är intresserad om att fotografera porträtt och självporträtt. Här får ni även följa med “bakom scenerna”. När han är ute och fotograferar större jobb men också mindre jobb.

Besök Jens C Hilners Youtube kanal här. 

Cattan B

Fotografen Cathrin även känd som Catta är en fotograf från Katrineholm och har en youtube-kanal som heter Cattan B.  Här hittar vi en blandning av foto och vlogg.

Besök Cattan B’s Youtube kanal här. 

Tips på läsning

Fotoinspiration – Hitta den unika i varje bild, 6 tips

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *