LOADING

Type to search

Vlogg

Tips på när man ska göra julkort i Photoshop

Catrine dec 12

Att skicka och göra julkort är ett fint sätt att sprida glädje under jul till sina när och kära. Förra året så var det digitala julkort som gällde men nu har en studie gjorts och det verkar som om det traditionella julkortet är mer populärt i år.

I den här artikeln så kommer jag att dela med mig av några tips på hur man kan göra och tänka för att skapa ett juligt och personligt julkort med Photoshop som inte kräver några speciella kunskaper.

Så här gjorde jag mina julkort:

5 olika tips när du ska göra ett julkort med Photoshop

Foto verktyget Photoshop är ett verktyg där du kan redigera bilder och förbättra bildens skärpa och ljus. Men i Photoshop så kan man också skapa bilder som i det här fallet kommer att bli till julkort.

Verktyget Photoshop finns som betalversion men finns också som gratisversion där du kan göra enklare redigeringar.

Här är tipsen som gör det enklare för dig att skapa ett elegant och fint julkort med Photoshop.

1. Gör ditt julkort mer modernt

Att göra sin julkort modernt kan tolkas på olika sätt men det som jag menar med modernt är att det ändå skiljer sig lite ifrån det traditionella julkortet som man kan köpa på affären.

Istället så varför inte ta en bild på dig eller din familj när ni har julkläder på er eller gör något annat juligt.

2. Använd färgerna rött, grön,vitt och blått

När man ska skapa ett julkort så tänker man direkt oftast på färgen röd. Men för att göra kortet lite mer spännande att kolla på så kan man blanda flera färger i kortet.

Mitt tips till er är att också använda färgen grön som presenterar den gröna julgranen och vit och blått som är för den kalla vintern och snön.

3. Val av bild

Att hitta eller att ta en bra bild som man blir nöjd med kan vara svårt. Men så länge den är tagen av dig så är den unik och kommer att passa jättebra till julkortet.

Något som man däremot inte ska göra är att ta en bild från Google. Bilderna på Google kan vara någon annans och du kan bryta mot lagen om du använder någon annans bild.

4. Använd fantasin med klipp och pyssel

Lägg till en sista personlig touch på ditt julkort med lite utklippta snöflingor eller andra bilder på saker som passar till julen.

Det kan vara egentligen vad som helst som du klistrar dit eller varför inte rita något fint på julkortet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *