LOADING

Type to search

Vlogg

Vad är en vlogg

Catrine jun 29

En vlogg har samma syfte som en blogg och skillnaden är att man filmar istället för skriva . Den framför ett budskap där personen berättar om något som den har varit med om eller om en sak som den personen vill berätta om.

Att vlogga är idag väldigt populärt och dom allra flesta vloggarna hittar man på youtube. Du kan vlogga om exakt vad som helst. Det kan vara alltifrån att vlogga om sig själv som person eller om en sak eller ett ämne.

Hur gör man en vlogg

Om du ska börja vlogga så kan det vara bra om du t, ex skapar ett konto på youtube där du kan ladda upp dina vloggar. Men det går också att lägga upp dina vloggar på dina sociala medier som Instagram eller Facebook.

När du vloggar så bör du ha en kamera eller mobil som du kan spela in dina vloggar med.

Jag själv har satsat på lite mer avancerad kamerautrustning och en mick så att ljudet blir bättre. Men för dig som aldrig har vloggat förut så går det lika bra med din mobil.

Fördelar med att vlogga

  • Du får uttrycka din kreativitet i film
  • Det är superkul
  • Vem som helst kan vlogga
  • Det kostar inget

Nackdelar med att vlogga

  • Det kan ta lång tid att redigera om du är ovan och ska lägga till effekter och ljud.
  • Det kostar pengar om du ska köpa till mick och annan utrustning för att få en bättre kvalité på ljudet och upplösningen i dina vloggar.
  • Att vlogga tar tid om du ska göra många och långa vloggar dagligen

Sammanfattning

Jag är ju en fotograf så jag vloggar gärna om olika kamerautrustningar och andra tillbehör som jag använder mig utav när jag fotograferar.

Men jag kan också vlogga om vad jag har gjort i helgen med min familj.

Personligen tycker jag att det är kul att vlogga och det ger mig också möjlighet att låta min följare få veta mer om mig och mig som fotograf.

Tips på läsning

Börja Vlogga för Youtube 2019

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *