LOADING

Type to search

Vlogg

Vad är Mukbang

Catrine aug 10

Det här är mukbang.

Mukbang betyder ätsändning och är en kombination av de koreanska orden äta (먹는; meokneun) och sändning (방송;bangsong). Så en mukbang är när man äter samtidigt som man sänder på en social medier som exempelvis Youtube.

Exempel på en Mukbang Video

Historien bakom mukbang.

Internetfenomenet och trenden mukbang som sprider sig som en löpeld på Youtube började med att en ung man i Sydkorea ville ha lite sällskap när han åt. Det han gjorde var att han dukat upp det han skulle äta och sen startade en live video så att han kunde kommunicera med sin följare.

Från början så var det inte tänkt att det skulle bli det nya och coola trenden som alla vill testa. Utan det var bara en social sak.

Idag så är mukbang en populär sak som oftast youtubers gör för att integrera med sin tittare och det är också en väldigt roligt att göra.

Det finns såklart en hel del svenska mukbang videos på Youtube att se på.

Tips på läsning

Vilka sorters maträtter kan man använda till en mukbang och hur mycket?

Det viktiga när man ska göra en mukbang är inte vilken sorts mat som man ska äta eller hur mycket mat man ska proppa i sig. Det är en social sak och därför spelar det ingen roll vilken mat du väljer.

Ett tips är att du äter något som du kanske aldrig har testat eller något nytt som har kommit ut på matmarknaden.

En del som gör mukbang ser det som en utmaning och testar mat som kanske är starkt eller mat som dom vanligen inte skulle kunna tänka sig att äta men gör det till en utmaning.

Många som utför mukbangs har oftast 2 eller fler maträtter som dom äter utav av. Och det är helt upp till dig själv när du anser att du är mätt eller hur mycket du orkar att äta.

Gör din mukbang roligare och spännande med att kombinera med en Q&A.

För att göra din mukbang lite mer underhållande för dig själv och dom som tittar så kan du kombinera din mukbang video med att göra en Q&A. Eller om du inte känner dig bekväm med att göra en Q&A så kan du ju alltid prata om hur maten smakar eller om du har eller ska göra något speciellt under dagen eller senare i veckan.

Vad är en Q&A?

En Q&A betyder att man förbereder ett tiotal frågor som du läser upp och svara på. Du kan göra en Q&A med en vän eller så kan du läsa upp dom för dig själv och ge svaret till dina tittare.

Hur många frågor ska man ha med i en Q&A?

I en Q&A så kan man ha med så många frågor som man vill. Ett tips är att kanske inte ta med alltför många frågor då det kan bli enformigt och du kan tappa dom som tittar.

Ett antal frågor mellan 10 till 100 st är lagom.

Vilka frågor kan man ta med i en Q&A?

När du gör en Q&A så kan du göra frågor som handlar om princip vad som helst. Det kan handla om fritid, politik, intressen och andra personliga frågor.

Tänk på att bara ta med frågor som du är bekväm med att svara på och ta inte med alltför personliga frågor som kan skada eller såra dig.

Mer tips på läsning

Svenska Mukbang videos på Youtube

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *