LOADING

Type to search

Fotografering

Vem är Banksy konstnären

Catrine okt 22

Den mystiske och faktiskt okända konstnären Banksy har fått mycket uppmärksamhet för sina konstverk som man kan hitta lite vart som helst i världen. Det är ingen som riktigt vet vem personen bakom Banksy är då konstnären har valt att vara anonym.

Många har spekulerat i att han eller hon är runt 45 år gammal och enligt en Tristan Manco så föddes Banksy 1974 i Bristol, England.

Källa: wikipedia.org/wiki/Banksy 

Tips på läsning

Vilken konstinriktning använder sig Banksy av?

Konstnären Banksy utför en form av gatukonst där han använder graffitin med en tydlig stencilteknik. Läs mer om stencil och stencilkonst här. 

I sin konst så fokuserar Bansky mycket på satiriska konstverk med toner av politik, etik och kultur. Ett satiriskt konstverk är när man förlöjligar eller hånar någon eller något på ett träffande och smakfullt sätt.

Bansky på Instagram

Konstnären Banksy finns på Instagram där du kan följa denna mystiska konstnär. Kontot har cirka 6,6 miljoner följare och för tillfället sammanlagt 111 inlägg som är publicerade.

Vill du följa Bansky på Instagram eller om du vill veta mer om Bansky på Instagram så följ länken: www.instagram.com/banksy/?hl=sv 

Vart kan man hitta Bansky`s verk

Bansky´s konstverk dyker upp lite överallt i världen och några exempel platser som Banksy har spridit sin konst på är:

  • Jerusalem
  • Venedig
  • Bristol
  • Mallorca 

Ett annat ställe som du kan uppleva Banksy´s konstverk är i Göteborg som har en av världens största samlingar med originalverk i från konstnären Banksy.

För mer  information om utställningen i Göteborg så besök: banksygoteborg.se

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *