LOADING

Type to search

Vlogg

Vi firar Loy Krathong i Thailand

Catrine dec 11

Jag och min familj åkte till Thailand på semester och vi hade så tur för under tiden vi var i Thailand så var det Loy Krathong som vi var med och firade på.

Dagen började med att vi hängde vid poolen och tog en tur till stranden där barnen lekte och njöt av solen.

Sen när vi kom tillbaka till hotellet så gjorde personalen i ordning inför Loy Krathong och dukade upp med krathonger på borden. Under middagen så blev det musik och dans på scenen och efter det så visade dom upp lite Muay Thai boxning. 

Sen var det dags för att tända ljusen och rökelserna på krathongerna och lägga ner dom i vattnet och önska sig något och låta dom flyta iväg.

 

Vad är Loy Krathong och varför firar man det?

Loy Krathong är en thailändsk högtid och en festival som firas vid fullmåne i den tolfte månaden i den thailändska månkalendern. Anledningen till att man firar Loy Krathong är för att hedra Buddha och hans heliga fotavtryck på stranden vid floden Namada som ligger i Indien.

Festivalen Loy Krathong har även blivit en turistattraktion och människor från hela världen kommer för att bevittna denna vackra festival och högtid.

Loy Krathong har firats i många hundra år och är en gammal högtid och festival som oftast brukar sammanfalla i samband med att regnperioden är slut.

Vad är krathonger?

En Krathong är en lite flotte som är gjord utav bananblad som man dekorerar med olika blommor, stearinljus och rökelser med.

Hur firar man Loy Krathong?

Man firar Loy Krathong genom att lägga i en krathong i en flod, sjö eller i havet och sedan låta den flyta iväg med ett tänt ljus och en tänd rökelse samtidigt som man önskar sig något eller ber för sina nära och kära.

Man kan också be om förlåtelse och be om ursäkt till vattnet för att man har smutsat ner det under året.

Det sägs att om man lägger ett hårstrå och en nagelbit tillsammans från en annan person på en gemensam krathong så kommer man att återfödas tillsammans i nästa liv.

Tips på läsning

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *