LOADING

Type to search

Fotografering

Workshop med Knut.K Fotografiska

Catrine mar 26

Workshop med Knut.K Fotografiska.

Så lördagen var en väldigt intressant dag. Jag kommer till Fotografiska som vanligt. Träffar alla och åker upp och tar en kaffe tillsammans. Sen får vi en liten genomgång med Knut Koivisto där han visar upp sin Wall Of Fame som den kallas på Fotografiska. Där har han fotograferat i stort sätt alla fotografer som har stallt ut på Fotografiska. Riktigt coolt skulle jag säga.

Han berättar lite om sina favoritfoton, om dom olika fotograferna och hur han har tänkt när han har tagit bilderna. Bland annat så har han stallt upp en bild på ”Jesus”, ”Maria” och ”ängeln Gabriel”. Då är det dom här fotograferna som har poserat som dom på Knuts egna lilla viss. Jättespännande tycker jag.

Sen delades vi upp i grupper, där min grupp först gick ut med Knut. Och så fick vi lite knep lite av hur, hur man kan tänka när man fotograferar. Väldigt intressant. Tänka lite utanför boxen så att säga.

Ja dagen flöt på bra och sen var det dags för läxa. Ohh vad ska jag säga, jag fick en väldigt kryptisk läxa. Jag skulle ta en eller två självporträtt. Men den här gången bara på en del av mig. Vad innebär det undrar jag då. Mmm juste det. ”Ohh ångest” och sen skulle jag ta en rough bild på min man. Mmm också jättelätt när han är världens snällaste människa. Men jag tänkte att aja jag har bra tid på mig att tänka igenom det här.

Vad gör man. Jo jag sätter mig på tåget och åker hem. Jag tänker att jag struntar i maten för att det är lika bra att jag kommer hem så att jag kan börja. Ber min syster att hämta mig på centralen. När jag sitter på tåget så skriver mamma. Skulle inte du komma hem imorgon? Ne tänker jag, jag kommer ju hem idag. Det är ju lördag.

Så jag åker hem. Hjälper mannen att ”söva” barnen. Sen när jag ligger och väntar på att Oliver ska somna så tänker jag att jag tittar på tidtabellen, så jag vet när jag ska säga till Lars att vakna imorgon. För jag hade tänkt att jag skulle ta barnen så att jag kunde fota medans dom vaknade tidigt. Då, då ser jag så här att det går inga tåg inga tåg på förmiddagen från Katrineholm till Stockholm på söndagar.

Yes så är det, så det är bara för mig att sätta mig på tåget och att åka tillbaka till Stockholm. Aaaahhhhh! Ungefär den känslan hade jag då efter att ha varit vaken sen kl halv sju och kämpat och jobbat och jobbat. Och haft kul men hela tiden liksom använda hjärnan man blir, ja ni vet.

Tips på läsning

Så det var ju bara att sätta sig på tåget. Kommer upp till Stockholm halv tolv på natten. In på ett hotell rum. Ett minihotell rum blev det.

Ja så läxan dåra tänker ni. Vad har hänt med den? Jo innan jag åkte knäppte jag fem bilder på min man.  En av dom blev det. Och sen på tåget satt jag med en speed by light blixt så här. Hur ska jag rikta den. Inte dom bästa lamporna på tåget direkt.

Så jag fotar och fotar och fotar och det sitter två finska tjejer där i vagnen och undrar vad jag håller på med. Sitter där med min stora systemkamera. Inträngd i en liten plats på tåget och fotograferar. Försöker hitta på hur jag ska fotografera en del av mig.

Så jag tänkte att innan vi fortsätter med söndag så kommer i nästa video. Så ska ni här få se resultatet av min läxa som jag skickade in kl halv ett på natten. Hejdå.

Mer tips på läsning

Fotografiska – Utställningar Hösten 2019

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *